Президентът на Русия Владимир Путин, по покана на президента на

...
Президентът на Русия Владимир Путин, по покана на президента на
Коментари Харесай

Путин пристигна в град Актау за петата Каспийска среща на върха


Президентът на Русия Владимир Путин, по покана на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев дойде в град Актау. Руският водач дружно с сътрудниците си от Азербайджан, Иран, Казахстан и Туркменистан ще вземат присъединяване в Петата среща на върха в Каспийския район.

Дневният ред на срещата включва три съществени въпроса: правния статут на Каспийско море; въпроси на съдействието в Каспийския район (икономика и превоз, екология и запазване на биологичните запаси, сигурност); районни и световни интернационалните тематики.

Новата постройка на „ Асамблеята на народа на Казахстан “, намираща се в северната част на града, беше определена за основното място на осъществяване на срещата.

В резултат на срещата на върха се чака да бъдат подписани и редица междуправителствени документи. Три съглашения, свързани със съдействието в региона на превоза, търговията и икономическото съдействие, както и за отбягване на произшествия в Каспийско море. В края на срещата ще бъдат обявени резултатите на 5-та Каспийска среща на високо ниво.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР