Президентът на Русия Владимир Путин обвини България, че умишлено и

...
Президентът на Русия Владимир Путин обвини България, че умишлено и
Коментари Харесай

Путин: България бави „Турски поток”

Президентът на Русия Владимир Путин упрекна България, че съзнателно и под непознат напън бави построяването на правата от газопровода " Турски поток " от турската до сръбската граница. На конференция със сръбския президент Александър Вучич в Сочи Путин заплаши, че в случай че това не се промени, Русия ще потърси различен маршрут за прекосяването на тръбата. " Българската страна, колкото и да е необичайно и печално, съзнателно бави плана на своя територия. Видимо под напън извън. Ще забележим по какъв начин ще го осъществяваме, само че в случай че българското управление не желае, ще намерим други благоприятни условия в Южна Европа ", съобщи Путин. Той упрекна страната ни, че е провалила " Южен поток " и преднамерено бави реализирането на " Турски поток ", въпреки в предишното да се е молила на Русия за него.

" Искам да кажа непосредствено и обществено: доста пъти управлението на България се е обръщало с молби, откакто те провалиха " Южен поток ", да осъществят " Турски поток " непременно. Ще забележим по какъв начин ще продължи реализацията на този план на българска територия. Ако българите, не българите, а българското управление не желае, ще намерим други пътища за осъществяване на нашите благоприятни условия през Южна Европа ", предизвести съветският президент. По-рано Вучич изясни, че Сърбия съвсем е построила своя сектор от плана, който се появи като опция на незавършения " Южен поток ". Путин удостовери, представен от ТАСС, че 81% от сръбския сектор са построени и че завършването е въпрос на " околните седмици ".

Видимо сърдит от думите на Путин, в предаването " Лице в лице " на БТВ министър председателят Бойко Борисов отхвърли обвиняванията за закъснение на плана. Като пристигна у нас, ще заведем Путин да види, че строим по 5 км дневно. България не е Сърбия, Турция или дори Русия. Тя би трябвало да съблюдава европейските регулации. Не е ясно какво е предизвикало Путин към тези нападки, в случай, че от месеци се знае, че продължението на " Турски поток " през България до Сърбия няма да бъде въведено даже в частична употреба от 1 януари 2020 година, каквито бяха първите планове на държавното управление на Бойко Борисов. Вероятно въпреки всичко става дума за визитата на премиера във Вашингтон и желанията на България да внася полутечен американски газ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР