Президентът на Русия Владимир Путин обсъди въпроси на търговията и

...
Президентът на Русия Владимир Путин обсъди въпроси на търговията и
Коментари Харесай

Путин и Гойта с трети разговор за по-малко от два месеца

Президентът на Русия Владимир Путин разиска въпроси на търговията и сигурността с водача на Мали Асими Гойта, съобщи Ройтерс, като се базира на Кремъл, оповестява Българска телеграфна агенция. За по-малко то два месеца това е третият телефонен диалог на Путин с Гойта.

Интересът на Русия към Западна Африка

Честите диалози на Путин с краткотрайния президент на Мали акцентират сериозния интерес на Москва да ускорява въздействието си в района на Сахел в Западна Африка, отбелязва Ройтерс.

Двамата водачи разискаха “общата си ангажираност с по-нататъшното подсилване на връзките в областта на търговията и стопанската система, както и съдействие в областта на сигурността и битката с тероризма ”, се споделя в изказване на Кремъл.

В обява в обществените мрежи краткотрайният президент на Мали съобщи, че е изразил признателност за цялата поддръжка, която Русия оказва на Мали.

Асими Гойта беше един от военните командири, които оглавиха боен прелом в Мали през 2020 година След това, през идната 2021 година, той стана краткотраен президент на африканската страна, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР