Президентът на Русия Владимир Путин нарече бившия президент на Руската

...
Президентът на Русия Владимир Путин нарече бившия президент на Руската
Коментари Харесай

Путин: Родченков работи под контрола на американските спецслужби

Президентът на Русия Владимир Путин назова някогашния президент на Руската антидопингова лаборатория Григорий Родченков "идиот, който работи под контрола на американските спецслужби ". Изказването на Путин е в отговор на вчерашните думи на Родченков, че президентът на Русия е знаел за допинг злоупотребите в страната.

По-рано през днешния ден от Кремъл нарекоха изказванията на информатора на Международната антидопингова организация (УАДА) "клевета ", а Путин също реагира остро на обвиняването. "Те хванаха този глупак Родченков и го завлякоха там. Той явно има проблеми със закона. Сам споделя, че е бил забъркан в незаконни дейности, тъй че би трябвало да бъде в пандиза. Роченков е правил опити за самоубийство, самичък го признава. Него Господ го подари със здраве, само че това е човек, на който не може да се има доверие, а цялото обвиняване се крепи на неговите думи. Той работи под контрола на американските спецслужби ", съобщи Путин на събитие от кандидат-президентската си акция, представен от ТАСС.

Путин още един път призна, че страната би трябвало да си сътрудничи с интернационалните организации за изчистване на проблемите с допинга, само че дефинира решението за недопускането на Русия до Олимпиадата и Параолимпиадата в ПьонгЧанг като "политическо ". "Не може да обърнеш олимпийското придвижване и международния спорт в поле за мръсни политически борби. Разбира се, че е нужно да работим с интернационалните организации и ние ще го създадем ", разяснява президентът на страната. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР