Президентът на Република Южна Африка Сирил Рамапоса призова Африканският съюз

...
Президентът на Република Южна Африка Сирил Рамапоса призова Африканският съюз
Коментари Харесай

Президентът на Република Южна Африка призова Африканският съюз да бъде приет за постоянен член на Г-20

Президентът на Република Южна Африка Сирил Рамапоса прикани Африканският съюз да бъде признат за непрекъснат член на групата на най-развитите стопански системи Г-20, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Рамапоса направи изявлението си през вчерашния ден на срещата на върха на Г-20 в Индонезия. Тя се организира едновременно със срещата на високо ниво за климата КОП27 в Египет.

" Призоваваме за поддръжка от страна на Г-20 за Африканската самодейност за възобновима сила като средство за чиста сила на континента ", съобщи той.

" Това може да бъде реализирано с приемането на Африканския съюз за непрекъснат член на Г-20 ", добави Рамапоса.

Африканският съюз е формиран от 54 страни. Г-20 сплотява най-големите международни стопански системи и страните в нея образуват повече от 80 % от Брутният вътрешен продукт на планетата.

Рамапоса изрази угриженост за " неналичието на прогрес по основни въпроси " по време на извършените срещи на климатичната конференция. " Индустриализираните страни от Г-20 би трябвало да подхващат по-амбициозни дейности по отношение на климатичната тематика и да зачитат поетите финансови задължения по отношение на разрастващите се стопански системи ", сподели още той.

В момента Република Южна Африка е единствената африканска страна членка на Г-20.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР