Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ена официално посещение

...
Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ена официално посещение
Коментари Харесай

Президентът на Словения е на официално посещение у нас

Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар е на публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

Тя е бъде придружавана от бизнес делегация.

 Възможностите за разширение на двустранното партньорство в областта на стопанската система, вложенията, туризма, енергетиката, нововъведенията, научно-изследователския продан, културата, както и настоящи тематики от европейския и районния дневен ред, ще бъдат разисквани в границите на визитата. Гарантирането на стабилността и подпомагането на евроинтеграцията на страните от Западните Балкани също ще бъде тематика на диалозите.
 Наташа Пирц Мусар Българска телеграфна агенция

От 9.30 часа на пл. „ Св. Ал. Невски “ Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева посрещнаха Наташа Пирц Мусар и брачна половинка й Алеш Мусар с публична гала. Държавният глава на Словения отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.

В 10.00 часа на „ Дондуков “ 2 Румен Радев и Наташа Пирц Мусар започнаха среща на „ четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Словения. В 11.20 часа двамата президенти ще създадат взаимни изказвания за медиите в Гербовата зала.
 
 Наташа Пирц Мусар Българска телеграфна агенция

 В 15.30 часа Румен Радев и Наташа Пирц Мусар ще открият в София Българо-словенски бизнес конгрес, проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) в партньорство с организацията за бизнес развиване SPIRIT Slovenia. Целта на събитието е поощряване на контактите сред фирмите от двете страни и изследване на опциите за активизиране на стокообмена сред България и Словения, както и стимулиране на взаимната търговия и вложения.

В рамките на визитата си у нас президентът на Словения ще посети Пловдив. Предвидени са и срещи с ръководителя на Народното събрание и с министър-председателя.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР