Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прeпоръча на правителството

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прeпоръча на правителството
Коментари Харесай

Пендаровски препоръча на Заев да чака редовно правителство в България

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прeпоръча на държавното управление в Скопие на премиера Зоран Заев да не прави старания за разрешаване на разногласието с България, до момента в който в страната не бъдат образувани държавно управление и парламент.

В изявление за телевизия „ Сител “ Пендаровски разяснява още, че България употребява маркетингови трикове.

Повод за изявлението му бе, в която се упорства Република Северна Македония да извършва „ изцяло и дейно “ Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година.

„ Това е маркетингов трик. Това е отговор на нашето предложение за проекти за присъединение и секторно съдействие. Това стига до Скопие два дни след Европейския съвет. Ясно ви е, че моаберът е хайде да отговорим нещо. Но ние чакаме отговор на проекта за присъединение, а той можеше да пристигна и преди този момент. А с тези пет точки, в случай че бяха единствено те, ние щяхме да стартираме договаряния още предходната година, се работи да се показа действителната обстановка по-различна, работи се за неверна и погрешна информация, допускам с избрани политически цели, защото българите сега са в изборна акция “, сподели Пендаровски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР