Президентът на Полша заплашва да бойкотира церемония в Израел, отбелязваща

...
Президентът на Полша заплашва да бойкотира церемония в Израел, отбелязваща
Коментари Харесай

Дуда плаши да бойкотира церемония за Холокоста в Израел заради Путин

Президентът на Полша заплашва да бойкотира гала в Израел , отбелязваща 75-годишнината от освобождението на нацисткия немски лагер на гибелта в Аушвиц , в случай че не му бъде позволено да приказва преди или след съветския президент Владимир Путин, оповестява АП.

Заместник-министърът на външните работи Павел Яблонски съобщи, че е " неприемливо " Анджей Дуда да не бъде позволен да приказва по време на церемониите на Световния конгрес за Холокоста 22-23 януари в Йерусалимския мемориал на Холокоста Яд Вашем.

А Путин, който е поканен от израелския президент Ровен Ривлин, би трябвало да бъде основният представител , до момента в който не е ясно дали Дуда въобще ще приказва .

" Недопустимо е на конференция, отдадена на Холокоста, Владимир Путин да бъде един от основните оратори, а президентът на Полша да не може да приказва въобще ", съобщи Яблонски.
 В Русия се подиграват с
В Русия се подиграват с " историческата неначетеност " на посланика на Съединени американски щати в Полша

Получила поста си, тъй като финансирала предизборната акция на Тръмп

Дуда по-рано съобщи, че е " належащо изискване " той да може да приказва по време на събитието и да показа същински обстоятелства за началото на Втората международна война и страданията на Полша , тъй като скоро " са изречени неистини ".

Полша е загрижена от последните изявления на Путин , които приписват известна виновност за войната на Варшава, а водачите на Полша стачкуват и дефинират изказванията за погрешни. Полша е първата страна, нападната във войната с навлизане през септември 1939 година от нацистка Германия и руски войски.

Специален съвет, който Дуда свика във вторник, разиска наличието на събитието , както и обстановката в Близкия изток след убийството на Солеймани от Съединени американски щати.
 Русия поучава Полша да не се прави на жертва от ВСВ
Русия поучава Полша да не се прави на жертва от ВСВ

Иска опрощение от Варшава поради думите на тогавашния й дипломат в Германия

На церемонията в Израел също би трябвало да участват френският президент Еманюел Макрон и президентите на Германия, Италия и Австрия .

Полша е хазаин за отбелязване на годишнина от освобождението на лагера Аушвиц-Биркенау от руската алена войска на годишнина - 27 януари, на мястото на лагера на гибелта, който нацистка Германия употребява на окупираната полска земя.

Над 1 милион души са починали там , най-вече евреи от Европа, само че и поляци, роми, съветски военнопленници и други.
 Полша е подготвена за дълга осведомителна война с Русия
Полша е подготвена за дълга осведомителна война с Русия

След серията изказвания на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР