Президентът на Перу обяви извънредно положение по границите на южноамериканската

...
Президентът на Перу обяви извънредно положение по границите на южноамериканската
Коментари Харесай

Перу обяви извънредно положени | BGNES

Президентът на Перу разгласи изключително състояние по границите на южноамериканската страна и подреди разполагането на бойци, които да подсилят контролно-пропускателните пунктове и да блокират незаконните мигранти, пътуващи на север от Чили, съобщи Агенция Франс Прес.

Стотици мигранти, които съгласно Организацията на обединените народи са хора, най-вече от Хаити и Венецуела, които са живели в Чили, само че в този момент се пробват да го изоставен, са блокирани от седмици на границата сред перуанския град Такна и Арика в северната част на Чили.

Много от тях споделят, че желаят да се приберат вкъщи или да продължат на север към Съединени американски щати, защото Чили стяга контрола върху миграцията.

Перуанското държавно управление към този момент изпрати 200 полицейски чиновници, с цел да засилят имиграционните контролни пунктове, което съгласно него е и опит за ограничение на транснационалната престъпност.

Президентът Дина Болуарте съобщи, че ще бъдат изпратени спомагателни бойци в поддръжка на полицията на граничните пунктове с Чили, Боливия, Бразилия, Еквадор и Колумбия.

" Националната полиция ще поддържа контрола върху вътрешния ред с поддръжката на въоръжените сили ", съобщи тя пред публицисти.

Правителството не заяви какво ще включва изключителното състояние и какъв брой дълго ще остане в действие. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР