Президентът на Организацията на държавите износителки на петрол (ОПЕК) и

...
Президентът на Организацията на държавите износителки на петрол (ОПЕК) и
Коментари Харесай

ОПЕК към Тръмп: Не ни обвинявай за цената на петрола

Президентът на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и министър на петрола на ОАЕ Сухаил ал Мазруей я отбрани от нападките на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че тя съзнателно завишава цените на нефт, заявявайки че ОПЕК не носи виновност, съобщи Reuters, представена от Агенция " Фокус ".
По думите на Мазруей, няма по какъв начин ОПЕК да носи цялата виновност за всичко, което касае петрола. Той акцентира, че организацията следва ограниченията, които утвърди на последната си среща - от юни месец тази година и изрази убеденост, че ОПЕК е взела точните ограничения. На срещата ОПЕК утвърди умерено нарастване на добива на нефт. Мазруей добави и, че не вижда причина за изключителна нова среща на ОПЕК преди плануваната през декември.
Тръмп упрекна ОПЕК, че завишава цените на петрола, като американският президент изиска Саудитска Арабия, която в този момент смята за съдружник, да усили доставките си на нефт, с цел да компенсира по-ниския експорт от Иран. Съединени американски щати към този момент заплаши със наказания непознати компании, които работят и на американска територия, в случай че не престават да търгуват нефт от Иран.
През тази година цената на петрола пораства, като през май за пръв път от 3,5 години доближи границата от 80 $ на барел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР