Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, спортният министър Красен

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, спортният министър Красен
Коментари Харесай

Исторически момент! Президентът на МОК направи първа копка на Втория гребен канал в Пловдив!

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, спортният министър Красен Кралев и кметът на Пловдив Иван Тотев направиха алегорична първа копка на Втория гребен канал, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Реалните действия по построяването на оборудването обаче ще стартират до края на годината.

" Проектът за спомагателния гребен канал е съвсем подготвен, като фирмата-изпълнител има потребност от още към 2 месеца, с цел да го приключи изцяло. Общината пък ще би трябвало да отчужди един финален парцел, преди да стартира строителството, само че диалозите към този момент са в напреднала фаза. Смея да кажа, че в случай че не другата, то най-късно през 2020 година ще има втори гребен канал ", заяви Георги Титюков преди дни.

Томас Бах ще се срещне с български олимпийски първенци и медалисти в гребането. Президентът на МОК желае да отдели персонално време и за актуалните спортисти, състезаващи на международното състезание в Пловдив. Високият посетител ще изгледа съботните финали и ще се включи в церемонията по награждаването. Томас Бах ще има срещи на гребния канал с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с кмета на Пловдив Иван Тотев и с президента на Международната федерация по гребане (FISA) Жан-Кристоф Ролан.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР