Президентът на мъжкия волейболен Левски Владимир Николов е назначен за

...
Президентът на мъжкия волейболен Левски Владимир Николов е назначен за
Коментари Харесай

Владо Николов става координатор за всички национални отбори по волейбол

Президентът на мъжкия волейболен " Левски " Владимир Николов е назначен за координатор на всички национални тим. Това разкри той пред уеб страницата на Българска федерация волейбол.

" Президентът Любо Ганев ме натовари да поема и тази отговорност. Няма разлика в работата с мъжете и дамите. Всичко е организационно-административна активност. Ще съгласувам всички национални тимове при мъжете и дамите ", съобщи той.

Като координатор, някогашният капитан на националния отбор ще дава отговор за организационната част при мъжете и дамите, както и при подрастващите. Той съобщи, че задачата му е във всички тимове да се работи професионално, а мениджърите да бъдат готови да посрещат всички потребности на волейболистите, свързани с подготовката.

Снимка: Lap.bg

" Не е нужно да се трансформира нещо генерално. Искам да се засилва работата с треньорите и щабовете. Да има надзор. Управителният съвет и президентът Любо Ганев би трябвало да имат точна и ясна визия за това, което се случва. Искам да се засилват и тийм мениджърите. До момента професионално се работи единствено в мъжкия тим. При останалите беше на парче. Много е значимо да подготвим, да обучим тийм мениджъри, които да дават отговор за всички потребности на тимовете. Те би трябвало да приказват непознати езици и да са способени ", разгласи проектите си Николов.

Той изрази утвърждение към решението на федерацията да остави за селекционер на мъжкия народен отбор Силвано Пранди, макар незадоволителните резултати през 2019 година Италианецът ще работи в тандем с Николай Желязков, като концепцията е българският експерт да стане главен треньор на мъжете след 2 години, а Пранди да се занимава с юношите.
Пранди и Желязков ще водят мъжкия народен отбор по волейбол (ВИДЕО) Иван Петков остава отпред на женския тим
" Смятам, че това е разумно продължение на работата му с оглед метода, по който България игра в последните две квалификации за олимпиадата. Въпреки че не се класирахме. Пранди се е потвърдил като човек, който си схваща съвършено от работата и ще се оправи с идната замяна на поколенията. Той е човек, който познава волейбола и в най-малките му елементи. Умее да построява млади играчи и да ги постанова. Друг огромен позитив е методът към хората. Силвано знае по какъв начин да вземе максимума от всеки ", съобщи Николов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР