Близо 116 млн. лв. са преведени по 10-те интервенции за

...
Близо 116 млн. лв. са преведени по 10-те интервенции за
Коментари Харесай

116 милиона за животновъдите. Как могат да ги получат?

Близо 116 млн. лева са преведени по 10-те интервенции за „ Обвързано с производството подкрепяне за животни “ на допустимите за подкрепяне животновъди за Кампания 2023. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев , който взе участие в откриването на Националното ревю на породата Ил дьо Франс, което се организира в Сливен.

Той напомни, че новият Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година цели поддръжка, насочена към новаторски решения , повишение на селскостопанските приходи, възстановяване на конкурентоспособността, запазване на околната среда, резистентност на климата и пазарните опасности на фермите.

Заместник-министър Стратев съобщи още, че държавната политика на Министерство на земеделието и храните е ориентирана към основаване на условия за стабилно развиване на бранша и отбрана ползите на земеделските стопани чрез разнообразни финансови принадлежности. По думите му по линия на скица за държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ са преведени над 290 млн. лева на земеделските производители .

Деян Стратев. Снимка: Министерство на земеделието и храните

Относно породата Ил дьо Франс заместник-министърът обясни, че тя е една от двете профилирани месодайни породи в България и една от най-рано интродуцираните породи в страната с над половинвековна история. Като първият импорт на към 100 животни е осъществен през далечната 1968 година , с цел да доближи почти 8000 бр. в днешни дни.

По време на животновъдното ревю бяха показани най-хубавите екземпляри от породата Ил дьо Франс от разнообразни категории, като отличените бяха наградени.

Внимание: Фалшив профил във Фейсбук желае пари от името на някогашен вътрешен министър

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР