Президентът на Колумбийската футболна асоциация Рамон Хесерун и президентът на

...
Президентът на Колумбийската футболна асоциация Рамон Хесерун и президентът на
Коментари Харесай

Колумбия скочи на ФИФА заради световно първенство при жените

Президентът на Колумбийската футболна асоциация Рамон Хесерун и президентът на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес изпратиха остро писмо до ФИФА, в което упрекнаха международната централа в дискриминационно отношение по отношение на

Колумбия, която е претендент за хазаин на международното състезание за дами през 2023 година. Колумбия е един от трите претенденти да одобряват най-големия конгрес за дами, а другите две кандидатури са на Япония и взаимната на Австралия и Нова Зеландия. Гласуването за избор на хазаин би трябвало да се състои идния петък, а преди дни ФИФА популяризира отчет, който демонстрира готовността на страните да одобряват международното състезание.

Южноамериканската страна има най-ниска оценка - единствено 2,8 по скалата от 1 до 5, до момента в който Япония е оценена с 3,9, а Австралия и Нова Зеландия - с 4,1. "В отчета си администрацията на ФИФА прави някои неправилни и дискриминационни изводи по три аспекта от жизненоважно значение за резултата от нашата кандидатура ", написа в писмото на южноамериканците.

Освен недоволствата по отношение на точността на поръчките за медицински услуги, допинга и комерсиалните аспекти на кандидатурата, в писмото си Хесерун и Домингес се опълчват и против две препратки към тероризма. "Тероризмът ", който се загатва с лекост от техническия отчет, не съществува от дълго време.

Колумбия през днешния ден живее във време на непоклатимост и обществен мир, плод на напъните и зрелостта на своя народ. Това демонстрира незнание във връзка със обстановката в Колумбия и липса на интерес да се проведат най-малко минимални изследвания на обстановката, в която тази страна се намира ", акцентират колумбийците.

Колумбийската страна се оплаква и посоченото равнище на мединцски услуги, което съгласно ФИФА не дава отговор на нужните стандарти, до момента в който съгласно жалбоподателите то е измежду най-хубавите в цяла Латинска Америка. От ФИФА към този час не са коментирали публично изпратеното им от южноамериканците писмо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР