Президентът на Китай Си Дзнипин е наредил на сътрудниците си

...
Президентът на Китай Си Дзнипин е наредил на сътрудниците си
Коментари Харесай

Китай търси как да помогне на Русия, без да попадне под санкции

Президентът на Китай Си Дзнипин е наредил на сътрудниците си да намерят метод да оказват помощ на Русия, без Китай да попадне под американски наказания, съобщи The Washington Post, базирайки се на източници от Китай и Съединени американски щати. 

От началото на войната Русия неведнъж моли Китай за по-голяма помощ - финансова и софтуерна. Китайски служител, осведомен с договарянията, оповестява, че може да ги окачестви " като доста напрегнати ": Разбираме затрудненото състояние на Русия, само че не можем да пренебрегнем личната ни обстановка. Китай постоянно ще работи в полза на личния си народ ". 

Китай поддържа Русия на дипломатическия фронт - Пекин обществено упреква Съединени американски щати за спора и техните дейности за разширението на НАТО в Европа, счита глобите за " противозаконни ", а при гласуванията в Организация на обединените нации Китай нормално поддържа Русия. Но в Москва считат тази поддръжка за незадоволителна. Един от източниците споделя пред вестника, че войната в Украйна е траяла повече от упованията на Китай. Пекин дал да се разбере на Москва, че прекратяването на багра " ще даде повече независимост за противопоставяне на глобите и развиването на деловите контакти ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР