Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заяви в петък, че конституционният

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заяви в петък, че конституционният
Коментари Харесай

Официални данни от Казахстан: 26 протестиращи са загинали, 3000 са задържани

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев съобщи в петък, че конституционният ред в засегнатата от безредици централноазиатска страна е възобновен в по-голямата си част. Изявлението бе публикувано от администрацията му, съобщи Ройтерс.

В настрана известие казахстанското министерство на вътрешните работи заяви, че 26 " въоръжени нарушители " са били " премахнати " и над 3000 са били арестувани, а 18 служители на реда и чиновници на националната армия са били убити от началото на митингите тази седмица.

Очаква се Токаев да направи послание към нацията по-късно в петък.

Властите са въвели сериозното " алено " ниво на терористична заплаха н а цялата територия на страната, заяви пресслужбата на Комитета за национална сигурност.

Всички здания на градски и районни администрации, както и ръководствата на полицията в републиката са под надзор, заяви малкия екран.

Казахстанските управляващи ограничиха съществено достъпа до интернет и телефонната мрежа и тези ограничавания още са в действие.

Най-голямата страна в Централна Азия бе обхваната от огромни митинги, които започнаха поради покачването на цените на газа , преди да правят отстъпка място на антиправителствени протести.
 И беларуски военни дойдоха в Казахстан, има доста убити стачкуващи
И беларуски военни дойдоха в Казахстан, има доста убити стачкуващи

Мобилният интернет остава блокиран...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР