Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио за пореден път

...
Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио за пореден път
Коментари Харесай

Недолюбваният шеф на италианския футбол се оправда с Вентура

Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио за следващ път сподели, че не счита да почете апелите да подаде своята оставка. Босът отхвърли да поеме виновността за отпадането на „ скуадра адзура” в баражите за Мондиал 2018 и уточни уволненият към този момент селекционер Джампиеро Вентура като повода за историческия позор.

Анчелоти желае промяна, другояче не се захваща с Италия

За първи път от 60 години насам ще гледаме Световно състезание по футбол без присъединяване на италианците, които бяха отстранени от Швеция с общ резултат 1:0 в двата плейофни мача.

„ Провалът се дължи на напълно механически аргументи. Той (Вентура – б.р.) взе тотално неверни решения във връзка с състава. Вината е на треньора”, отсече Тавекио в изявление пред Le Iene, което занапред ще бъде излъчено на Апенините.

Анчелоти има причина да държи Италия в незнание

Естествено, интервюиращият незабавно отвърна, че таман Тавекио бе индивидът, който избра да назначи Вентура. „ Знам. Не съм спал от 4 дни. Дори когато пробвам, се будя”, разяснява футболният началник.

„ Трябваше да използваме по-дребничките футболисти против тези шведски колоси, да държим топката на земята. Вместо това тези играчи останаха на пейката. Стартовият състав беше тотално сбъркан”, добави Тавекио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР