Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че Ювентус

...
Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че Ювентус
Коментари Харесай

Изхвърлят "Ювентус" от Серия "А", ако не се откаже от Суперлигата

Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина съобщи, че " Ювентус " може да бъде изхвърлен от Серия " А ". Причината е присъединяване на клуба в плана Суперлига, който претърпя цялостен провал.

" Бианконерите " би трябвало да решат дали да се откажат от присъединяване си в новия шампионат или да продължат да бъдат част от шампионата.

" Правилата са ясни. Ако " Ювентус " към момента е част от Суперлигата, когато идващият сезон стартира, клубът няма да може да взе участие в Серия А. Би било тъпо за почитателите, само че разпоредбите са правила и те важат за всички ", сподели Гравина пред радио " Кис Кис ".

Снимка: Getty Images

" Ювентус ", " Реал " Мадрид и " Барселона " останаха единствените отбори, които не са се отказали публично от плана. Останалите 9 създатели - " Ливърпул ", " Арсенал ", " Челси ", " Манчестър Сити ", " Манчестър Юнайтед ", " Тотнъм ", " Интер ", " Милан " и " Атлетико " Мадрид, се разграничиха от плана след неодобрение от страна на почитателите. Те се съгласиха и със глобите от УЕФА - да платят по 15 млн. евро, както и да се разделят с 5% от приходите си в евротурнирите за един сезон.

Това няма да е първото изхвърляне на " Юве " от елита на Италия. Тимът беше изместен в Серия " Б " през 2006 година, откакто беше махленски в споразумяване на мачове. Титлите на " Старата госпожа ", извоювани през 2005 и 2006 година също бяха отнети.

Снимка: Getty Images

В момента отборът е на 5-то място в класирането, като за първи път от 9 години насам няма да е първенец. Кристиано Роналдо и компания се борят за местата, даващи право на присъединяване в Шампионска лига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР