Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер пристигна на изненадващо посещение в

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер пристигна на изненадващо посещение в
Коментари Харесай

Изненадваща визита на германския президент в Украйна

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер дойде на изненадващо посещаване в Украйна, съобщи, като се базира на телевизия N-TV.

‘German President arrived in Ukraine on Tuesday [25/10/2022] for a surprise visit, his 1st since Russia invaded the country on Feb. 24, his office said in a statement. said he was looking forward to meeting President...
— Graham Woodbridge (@gwnott)

Впоследствие визитата на Щайнмайер бе доказана от неговата канцелария.

Това е първото посещаване на немския президент в Украйна след съветската инвазия в страната на 24 февруари. Тя се състои в деня, когато в Берлин ще се организира интернационална конференция за възобновяване на Украйна.

Германският президент желае да се срещне с украинския си сътрудник Володимир Зеленски , твърди телевизия Н-тв.

През април Зеленски отхвърли да одобри Щайнмайер и по този начин провали негово планувано посещаване в Киев.

Представители на украинските управляващи, в това число досегашният дипломат в Берлин Андрий Мелник, насочиха остри рецензии против Германия, че не поддържа задоволително страната им и е прекомерно благосклонна към Русия. Вчера немският президент одобри акредитивните писма на новия украински дипломат Олексий Макеев.

Щайнмайер по проект трябваше да посети Киев предходната седмица, напомня Франс прес. Визитата му обаче бе анулирана заради съображения за сигурност, на фона на поредицата съветски удари в Украйна. Анулирането на визитата провокира рецензии от страна както на християндемократическата съпротива, по този начин и на либералите, които са част от ръководещата коалиция в Германия.

" Моето обръщение към народа на Украйна е: Вие може да разчитате на Германия ", сподели Щайнмайер в изказване, представено от Ройтерс. Той посочи, че с изключение на военната поддръжка ще разиска по време на визитата си допустимо най-бързото възобновяване на развалената украинска инфраструктура преди зимата.

Преди да се срещне със Зеленски в Киев, Щайнмайер ще посети регион в Северна Украйна, покрай границата с Беларус, който бе окупиран от съветската войска при започване на войната, с цел да види на място разрушенията, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР