Президентът на Френската футболна федерация - Ноел льо Грет, предизвика

...
Президентът на Френската футболна федерация - Ноел льо Грет, предизвика
Коментари Харесай

Мбапе е искал да се откаже от националния отбор

Президентът на Френската футболна федерация - Ноел льо Грет, провокира сериозен скандал поради изявлението си, че огромната суперзвезда Килиан Мбапе е изискал да се откаже от националния отбор. Това се е случило в разгара на Евро 2020, тъкмо след сензационното отпадане на Франция от Швейцария след осъществяване на дузпи.

 

В оня мач петлите пропиляха задатък от 3:1 и след дузпи отпаднаха на осминафиналите, въпреки да бяха в ролята си на настоящ международен първенец и главен любимец за купата. Именно Мбапе пропусна решителната дузпа в мача, а дни по-късно е изискал среща с президента на федерацията, на която е декларирал, че няма да играе за Франция. Мотивът е бил, че федерацията не е застанала зад него след хилядите рецензии към него в обществените мрежи.

 

Разкритието на Ноел льо Грет придизвика редица спорни реакции в обществените мрежи, където така и така отношението към Мбапе не е изключително положително след новия му контракт с ПСЖ, където с изключение на умопомрачителна заплата, той на процедура ще има власт да избира треньора и част от бъдещите си съотборници. Самият Мбапе, който на 23 към този момент е международен първенец и евентуално предстоящ няколкократен притежател на Златната топка, не пропусна да реагира в обществените мрежи след изкаването на Льо Грет.

 

Той посочи, че е желал да се откаже поради расистки обиди от френски почитатели, а не поради пропуснатата дузпа.
" Както и да е. Аз обясних всичко добре, желаех да се откажа поради расизма, не поради дузпа. Той обаче смяташе, че въобще няма расистки проблеми ", написа Мбапе.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР