Президентът на Франция потвърди ангажимента си за европейската перспектива на

...
Президентът на Франция потвърди ангажимента си за европейската перспектива на
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Насърчавам България и РСМ да продължат диалога

Президентът на Франция удостовери уговорката си за европейската вероятност на Западните Балкани

От кабинета на френския президентЕманюел Макрон разгласиха за диалозите му с Румен Радев, Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, оповестява.

Целта на тези три диалога беше да се насърчат двете страни да продължат бързо разговора по разногласието сред тях.

"На 18-ти май президентът на Франция организира поредни диалози с президента на Република БългарияРумен Радев, министър-председателя на България Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Целта на тези три диалога, които се организираха в миг, когато Франция ръководи Съвета на Европейския съюз, беше да се насърчат двете страни да продължат бързо разговора по разногласието сред тях ", се споделя в известието от кабинета на Макрон.

"Президентът на републиката удостовери уговорката си за европейската вероятност на Западните Балкани, изключително в подтекста на дестабилизацията на европейския континент ", написа още в известието.

"В интерес на стабилността на Обединена Европа е всяка страна претендент за член на Европейски Съюз да отстоява европейските полезности, свързани с правата на нейните жители, и България чака безапелационни резултати от страна на Република Северна Македония в тази тенденция, преди да даде единодушието си за започване на договаряния, уточни по време на диалога българският държавен глава ", гласи известието на прессекретариата на Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР