Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви днес, че сигурността на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви днес, че сигурността на
Коментари Харесай

Сигурността на Европа не бива да зависи от САЩ, заяви Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че сигурността на европейския континент не трябва да зависи от Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

В тирада в Париж пред френските посланици Макрон сподели, че от европейците зависи да подсигуряват сигурността на Европа и че съдействието в региона на сигурността би трябвало да включва всички европейски страни и Русия, при изискване че има прогрес с Москва по въпроса с Украйна.

Словото имаше за цел да начертае пътна карта за френската дипломация през идната година, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Френският президент разгласи, че през идните месеци ще показа план за подсилване на сигурността в Европа, съобщи Франс прес.

Макрон оцени като мощно тревожна обстановката в Сирия, където държавното управление на президента Башар Асад " заплашва да провокира нова филантропична рецесия в провинция Идлиб ".

Това е последната провинция, останала под контрола на бунтовници.

Макрон прикани " да се ускори още повече натиска върху режима и неговите съдружници " за споразумяване на спора с политически средства. В тази тенденция чакам доста от Русия и Турция, " поради ролята им и поетите от тях задължения ", акцентира той.

Френският президент удостовери решимостта си да се реализира прогрес по подписаното през май в Париж съглашение сред другите фракции в Либия, в това число да бъдат създадени избори в северноафриканската страна през декември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР