Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е “отворил вратата

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е “отворил вратата
Коментари Харесай

Макрон: Франция ще обучава украински пилоти на изтребители

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че е “отворил вратата за подготовка на украински водачи на изтребители “ още занапред. Това изявление той направи ден откакто той разговя с гостуващия му в Париж президент на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Макрон добави, че тази подготовка ще се прави дружно с няколко други европейски страни, които са подготвени на това. „ Вярвам, че полемики (по въпроса) са в ход и с американците “, съобщи Макрон в изявление за френската телевизия Те Еф 1. Той обаче добави, че споменаването на възможна бъдеща доставка на изтребители за Киев „ би било научен спор “. „ Днес е нужно да стартираме образованието. За това се споразумяха няколко европейски страни “, съобщи Макрон, без да навлиза допълнително детайлности по отношение на този развой на образование. 

Париж до този миг отсрочва въпроса за възможна доставка в бъдеще на бойни самолети за Украйна, обяснявайки по-специално, че ще са нужни дълги месеци за подготовката на водачи за хвърчене с тях.

Началото на подготовката на водачите би могло най-после да проправи пътя и за доставката на самолетите.

В изявлението Макрон не навлезе и в елементи какви нови доставки на оръжия ще има от Париж за Киев „ Решихме да доставим нови муниции “, се ограничи той да каже.

Макрон загатна, без да навлиза допълнително елементи, и за образованието на украински военни, които ще са натоварени със задачата да извършат украинската контраатака и да устояват на съперника “, като те ще бъдат обучавани по какъв начин да поправят бойна техника и оръдейни системи.

„ От това има потребност Украйна “, съобщи президентът на Франция и добави, че тактиката на страната му е  елементарна – да оказва помощ на Украйна да се съпротивлява, с цел да провежда, сега, в който реши това, своята контраатака, с цел да върне най-после всички на масата на договарянията и при условия, които тя би избрала и да построи резистентен мир за себе си. 

Вчера след срещата си със Зеленски в общо изказване двамата президенти споделиха, че Франция ще образова и оборудва няколко батальона на украинските сили с десетки блиндирани военни транспортни средства и леки танкове, измежду които AMX-10RC.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР