Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че двама френски граждани

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че двама френски граждани
Коментари Харесай

Иран освободи двама французи, осъдени за шпионаж

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че двама френски жители - Бернар Фелан и Бенжамен Бриер, които са били арестувани в Иран, към този момент са на независимост, заяви Българска телеграфна агенция.

Връзките сред Франция и Иран се утежниха през последните месеци, когато Техеран задържа седем френски жители - нещо, което Париж дефинира като случайни арести, равностойни на взимане на заложници.

Френската министърка на външните работи Катрин Колона сподели, че двамата мъже са на път към Франция. Тя добави, че е разговаряла с иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан тази заран.

Френско-ирландският жител Бернар Фелан по-рано тази година беше наказан на 6,5 години затвор за " даване на информация на друга страна " макар неприятното му здравословно положение, заяви фамилията му.

Бенжамен Бриер беше арестуван в Иран през май 2020 г, откакто е управлявал мини хеликоптер с дистанционно управление, употребен за приемане на изображения от въздуха или в придвижване наоколо до границата с Туркменистан. През март ирански съд го осъди на 8 години затвор по обвинявания в шпионаж.

" Ще продължим да работим за завръщането на тези наши жители, които към момента са арестувани в Иран ", съобщи Макрон в Туитър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР