Президентът на Франция Еманюел Макрон тази сутрин е разговарял по

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон тази сутрин е разговарял по
Коментари Харесай

Макрон и Путин са обсъждали в телефонен разговор уреждането на сирийския проблем

Президентът на Франция Еманюел Макрон тази заран е разговарял по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин часове преди четиристранната среща на високо ниво по уреждането на сирийския проблем през днешния ден по-късно в Истанбул. Това заяви телевизионният канал Бе Еф Ем, базирайки се на източник от Елисейския замък.

Макрон е подчертал нуждата от политическо споразумяване на сирийския спор и е изразил предпочитание участниците в срещата в Истанбул да се ангажират да не позволяват потребление на химическо оръжие, както и да подсигуряват трайно съблюдаване на режима на преустановяване на огъня, с цел да се избегне филантропична злополука, показва неназованият източник.

Пресслужбата на Кремъл заяви, че Путин и Макрон изтъкнали нуждата от активизиране на взаимните старания за напредване на политическия развой в Сирия, в това число по въпроса за основаването на конституционния комитет.

Двамата президенти разискали също присъединяване на Путин в идното на 11 ноември в Париж честване на 100-годишнината от края на Първата международна война. Бил обиден също въпросът за провеждането във френската столица на руско-американска среща на високо ниво, добави пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР