Президентът на Франция Еманюел Макрон призова във видеообръщение по повод

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призова във видеообръщение по повод
Коментари Харесай

Макрон призова френските ученици: Ваксинирайте се срещу коронавируса!

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани във видеообръщение във връзка началото на образователната година френските възпитаници да се имунизират против ковид.

Едва 47 % от децата на възраст сред 12 и 17 години във Франция са изцяло имунизирани, написа организация Ройтерс. И това усилва терзанията за разпространяването на КОВИД-19 по принцип и заплахата от наново прекосяване към отдалечена форма на образование.

" Трябва да се ваксинирате и би трябвало, макар че е малко неприятно, да продължите да носите маски в клас, да си миете ръцете и да спазвате отдалеченост между тях ", сподели Макрон в обръщението си към учениците.

В Рим министър председателят Марио Драги съобщи, че до края на септември ще бъдат имунизирани към този момент 80 % от италианците на възраст над 12 години. И съобщи, че приоритет на държавното управление му е учениците да могат да се завърнат в класните стаи.

Драги, който е някогашен шеф на Европейската централна банка, сподели още, че стопанската система на Италия бележи по-голям от упования растеж. Но добави, че са нужни промени, с цел да продължи растежът и през идващите години.

Премиерът означи, че чака първата половина на 2022 година да бъде от решаващо значение, с цел да покаже дали италианската стопанска система може да се трансформира и да стане по-структурно постоянна след пандемията.

Властите в Кипър пък оповестиха желание да ползват трета доза на Covid ваксини за хора, настанени в обществени домове, за възрастните над 65 години и за здравните служащи. Условието е да са минали най-малко 6 месеца от последната доза, която им е била сложена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР