Президентът на Франция Еманюел Макрон призова политическите сили на Франция

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призова политическите сили на Франция
Коментари Харесай

Макрон моли опозицията за колективно управление

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани политическите сили на Франция да създадат взаимни отстъпки, с цел да сложат завършек на политическата невъзможност, провокирана от обстоятелството, че партията му загуби болшинство в Народното събрание. В неделя партията на Макрон загуби 44 места от досегашния си брой депутати.

Ситуацията сложи под въпрос проектите на Макрон за промени през втория му президентски мандат, измежду които и основното повишение на възрастта за пенсиониране. Загубата на болшинство съществено може да навреди на интернационалния престиж на президента, написа Агенция Франс Прес.

След три дни безмълвие след вота в неделя, Макрон наруши мълчанието си и в телевизионно послание към нацията отхвърли концепциите за държавно управление на националното единение. Президентът добави, че политическите сили на Франция би трябвало " групово да се научат да ръководят ", като се стремят към " взаимни отстъпки, допълнения и промени в законите при цялостна бистрота и в името на националното единение ".

Макрон призна, че парламентарните избори са осветили обществените проблеми във Франция, само че прикани опозиционните партии да „ оставят враждебността зад тила си “ и да преминат „ оттатък политиката “.

В последните два дни разнообразни политически и опозиционни водачи бяха канени в Елисейския замък на договаряния за намиране на излаз от рецесията.

Той се срещна с ръководителя на крайнодесния Национален фронт Марин Льо Пен, а водачът на лявата съпротива Жан-Люк Меланшон изпрати депутата Адриен Куатененс да го съставлява на договарянията с Макрон в сряда.

Президентът прикани опозиционните партии да „ изяснят при цялостна бистрота през идващите дни до каква степен са подготвени да стигнат “ в поддръжка на нужни обществени ограничения. Парламентарната невъзможност не би трябвало да води до " застоялост ", сподели Макрон, а до " разговор и предпочитание да се изслушваме един различен ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР