Държавите-членки на НАТО водят дискусии за разполагане на повече ядрени

...
Държавите-членки на НАТО водят дискусии за разполагане на повече ядрени
Коментари Харесай

Столтенберг призовава държавите от НАТО да демонстрират ядрената си мощ

Държавите-членки на НАТО водят полемики за разполагане на повече нуклеарни оръжия, изваждайки ги от складовете и поставяйки ги в бойна подготвеност на фона на засилващата се опасност от Русия и Китай. Това споделя генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг в извънредно изявление за английския вестник " Телеграф ".

Столтенберг приканва страните от алианса да показват нуклеарната си мощност, само че и да покажат бистрота като възпиращ инструмент против нуклеарната опасност от Русия.

Руският президент нееднократно насочи закани за приложимост на нуклеарно оръжие след началото на войната в Украйна.

" Прозрачността оказва помощ за отправяне на непосредствено обръщение ", споделя Столтенберг в изявлението за английския вестник.

" Целта на НАТО, несъмнено, е свят без нуклеарни оръжия, само че до момента в който те съществуват, ние оставаме нуклеарен алианс в отговор на опасността от Русия, Китай и Северна Корея ", добавя още генералният секретар на пакта.

Той предизвестява също и за опасността от Китай, който продължава да развива нуклеарния си боеприпас.

" НАТО може да се изправи пред нещо, което в никакъв случай преди не се е случвало - две нуклеарни сили - Китай и Русия. И несъмнено, това има последици ", споделя Столстенберг и добавя, че Китай може би ще разполага с 1000 нуклеарни бойни глави до 2030 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР