Президентът на Франция Еманюел Макрон призова днес света да засили

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призова днес света да засили
Коментари Харесай

Макрон призова света да окаже максимален натиск върху Путин

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани през днешния ден света да ускори натиска върху Владимир Путин, откакто съветският водач прикани резервисти за войната в Украйна.

В коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, където отекнаха неоправдателни думи за нашествието на Москва, френският водач съобщи, че Западът би трябвало да употребява " всички средства ", с които разполага, с цел да накара Путин да промени курса си.

" Дълбоко скърбя за избора на президента Путин да въвлече страната си, изключително младежите, във войната ", сподели Макрон пред кореспонденти в Ню Йорк.

Решенията на Путин единствено ще " послужат за по-нататъшната изолираност на Русия " и интернационалната общественост би трябвало да " окаже оптимален напън върху президента Путин да спре тази война, която към този момент няма никакъв смисъл ", сподели той.

Макрон приветства и изказванията на азиатските сили Китай и Индия, които приканиха за преустановяване на огъня в Украйна.

" И по този начин, Русия е все по-изолирана и се впуска във война, която единствено тя желае и която е противозаконна и нелегитимна ".

Макрон приказва, откакто беше хазаин на среща с водачи от Африка, Близкия изток и интернационалните организации за справяне с възходящата продоволствена рецесия, породена от войната в Украйна.

Той се срещна и с ръководителя на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, с цел да обсъдят обстановката в украинските атомни електроцентрали.

Според френски публични лица по-късно през днешния ден Макрон ще се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР