Президентът на Франция Еманюел Макрон не изключва възможността за разполагане

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон не изключва възможността за разполагане
Коментари Харесай

Макрон не изключва разполагането на западни войски в Украйна

Президентът на Франция Еманюел Макрон не изключва опцията за разполагане на западни войски на територията на Украйна в бъдеще. Въпросът беше разискван на среща на над 20 европейски водачи в Париж. Целта на събитието бе да даде сигнал на Русия, че поддръжката за Киев няма да се разколебае.

Макрон отхвърли да даде детайлности за това кои страни обмислят да изпратят войски, само че добави, че съдружниците " ще създадат всичко належащо, с цел да не може Русия да завоюва войната ". 

 
Русия продължава войната, повтаря задачите си за териториално завземане и е възприела по-агресивно отношение освен в Украйна, само че и против всички нас като цяло. Това ни кара да наложим спомагателни наказания на сдруженията и страните, които улесняват всяко заобикаляне на глобите.
Еманюел Макрон, президент на Франция

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение, в което прикани водачите в Париж да подсигуряват, че Путин " няма да популяризира експанзията си измежду други страни. 

 
Искам да ви благодаря за цялата поддръжка и за съглашението за сигурност, което подписахме неотдавна, както и за всеки съвет, който дадохте на Украйна, с цел да ни отбраните. Заедно към този момент спасихме живота на милиони хора.
Володимир Зеленски, президент на Украйна:

Лидерите на още няколко страни показаха поддръжка за закупуването на муниции за Украйна отвън Европейски Съюз. Сред тях беше и министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте. Той съобщи, че Амстердам е решил да даде своя принос към чешката самодейност. 

 
Трябва да работим по системата за противовъздушна защита. Украйна незабавно се нуждае от повече ракети, само че и от повече системи за защита.
Марк Рюте, министър-председател на Нидерландия

Конференцията в Париж се организира, откакто Франция, Германия и Обединеното кралство неотдавна подписаха 10-годишни двустранни съглашения с Украйна, за да изпратят мощен сигнал за дълготрайна поддръжка за Киев.

От друга страна европейските страни се тормозят, че Съединените щати ще понижат поддръжката си, защото помощта за Киев към момента не е призната от Конгреса. Те също по този начин имат възходящи опасения, че Доналд Тръмп може да се върне в Белия дом и да разреши на Русия да разшири експанзията си на континента.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР