Президентът на Франция Еманюел Макрон и неговото правителство се събират

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон и неговото правителство се събират
Коментари Харесай

Шестте предизвикателства пред Еманюел Макрон през новия политически сезон

Президентът на Франция Еманюел Макрон и неговото държавно управление се събират през днешния ден на първото си съвещание след лятната почивка при започване на новия политически сезон, през който ще имат натоварена стратегия - от промяната на държавния бранш до деликатното бюджетно уравнение, съобщи Франс прес.

Реформата на държавния бранш

Обещанието на Макрон да закрие 120 000 работни места в държавния бранш до 2022 година към този момент стана причина десетки хиляди стачкуващи да излязат на митинг по улиците.

Разговорите сред държавното управление и синдикатите по съгласуването на промяната в държавния бранш, в който са заети над 5 милиона души във Франция, би трябвало да стартират през септември, с цел да бъде направен проектозакон през първата половина на 2019 година.

Борбата против бедността

В желанието да обори критиците си, които го упрекват, че е " президентът на богатите ", Макрон даде обещание проект за слагане на завършек на " предопределеността на бедността ".

Той би трябвало да дефинира редица ограничения, с цел да помогне на близо 14-те % французи, които живеят под прага на бедността (1 008 евро месечно), да излязат от беднотия.

Пенсионното табу

От септември държавното управление ще възобнови консултациите си със обществените сътрудници по пенсионната промяна, обещана за 2019 година.

По тази доста сензитивна тематика Макрон авансово изключи разновидността да се трансформира плануванаъа от закона в този момент възраст за пенсиониране - 62 години в множеството случаи.

В страна, където не престават да работят редица специфични режими, изпълнителната власт желае да вкара " обединен " режим, при който разпоредбите ще бъдат идентични за всички.

Свит бюджет

Съставянето на бюджетното уравнение се обрисува изискващо изключителни балансьорски умения с очакван напредък за 2018 година от 1,8 на 100 вместо предстоящите в началото 2 на 100.

Брекзит и европейските избори

Макрон одобри английския министър председател Тереза Мей при започване на август, а договарянията по излизането на Англия от Европейски Съюз, предвиждано за март 2019 година, буксуват.

" Съдбата на Европа " ще бъда избрана " през идващите пет години ", сподели през лятото френският президент, съгласно който конфликтът сред " прогресисти " и " националисти " ще бъде в центъра на европейските избори през май 2019 година.

Намаляваща социална поддръжка

Точно преди лятната почивка скандал към почитан чиновник от защитата на Макрон, сниман с полицейска каска да се държи брутално с стачкуващ, шокира французите и породи рецензиите на опозицията.

Начинът, по който президентът овладя " случая Бенала " подкопа известността му, която спадна до 27 на 100 от подкрепящите го в изследване на ЮГов (YouGov), направено при започване на август.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР