Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до Борислав

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до Борислав
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА почете великия Динко Дерменджиев

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до Борислав Михайлов във връзка гибелта на легендата на пловдивския Ботев Динко Дерменджиев.

Ето какво се споделя в телеграмата от международната футболна централа:

"В памет на Динко Дерменджиев

Уважаеми господин президент,

Бих желал да изразя откровените си и сърдечни съболезнования във връзка кончината на Динко Дерменджиев.

По време на дейната си кариера Чико изигра съвсем 60 дуела с фланелката на България и взе участие на три международни шампионати - в Чили през 1962-а, в Англия през 1966-а и в Мексико през 1970-а. На клубно равнище ще бъде запомнен с дългогодишните си изяви за Ботев (Пловдив), с който печели една шампионска купа и една Купа на България, и изиграва над 440 мача, в които бележи 194 гола.

След края на спортната си кариера, той работи като треньор в разнообразни клубове в родината си, а най-големите му триумфи още веднъж са с Ботев, с който печели Купата на България през 1981 година Селекционер е и на младежкия народен тим.

Техничният и грациозен нападател надали в миналото ще бъде пропуснат от ентусиастите освен в България.

От името на интернационалната футболна общественост бих желал да изразя дълбоката си респект към Чико и съболезнованията си към Българския футболен съюз и към околните и роднините на Дерменджиев. Надявам се думите ми да ви донесат най-малко малко утешение в този тежък миг "./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР