Президентът на Федералния резерв на Филаделфия Патрик Харкър заяви, че

...
Президентът на Федералния резерв на Филаделфия Патрик Харкър заяви, че
Коментари Харесай

Фед ще отговори агресивно на неуспеха с инфлацията

Президентът на Федералния запас на Филаделфия Патрик Харкър съобщи, че по-високите лихвени проценти не са съдействали доста за задържането на инфлацията и по тази причина ще са нужни повече нараствания. Той дефинира неналичието на прогрес като „ искрено разочароваща “.

Ще продължим да покачваме лихвите за известно време “, сподели чиновник на централната банка, представен от CNBC.

Масовото очакване на пазарите е Фед да утвърди четвърто следващо нарастване на лихвения % с 0.75 процентни пункта при започване на ноември, последвано от друго през декември. Нагласите са, че Федералният комитет за отворен пазар, на който Харкър е член без право на глас тази година, ще покачва лихвите и през 2023 година, преди те да се открият в диапазона към 4.5%-4.75%.

Харкър уточни, че тези по-високи ставки евентуално ще останат в действие за нескончаем интервал.

„ Някъде през идната година ще стопираме повишението на цените. В този миг мисля, че би трябвало да се задържим на рестриктивен % за известно време, с цел да позволим на паричната политика да си свърши работата “, сподели той.

Той изясни, че лишава време повишаването на капитала да си проправи път в стопанската система и да даде резултат.

В момента инфлацията в Съединени американски щати се движи към най-високото си равнище от повече от 40 години.

Общата инфлация на разноските за персонално ползване – пожеланият от Фед измерител – се движи с 6.2% годишен ритъм, до момента в който главната, която изключва цените на храните и силата, е 4.9%. И двете са много над задачата на централната банка от 2%.

Инфлацията ще спадне, само че ще отнеме известно време, с цел да достигнем задачата си “, сподели Харкър.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР