Президентът на Естония Алар Карис отзова посланика на балтийската страна

...
Президентът на Естония Алар Карис отзова посланика на балтийската страна
Коментари Харесай

Естония отзова посланика си в Русия, отношенията стават все по-ледени

Президентът на Естония Алар Карис отзова посланика на балтийската страна в Русия Маргус Лайдре, заяви Българска телеграфна агенция.

В известието на естонската социална телевизия се прецизира, че президентът е подписал съответния декрет на 6 февруари. Стъпката идва в отговор на събитията от края на предишния месец, които доведоха връзките сред двете страни съвсем до заледяване.

Тогава съветското министерство на външните публично намали равнището на дипломатическите си връзки с Естония и дава период от един месец на посланика да напусне страната.

Малко по-късно Естония разгласи, че експулсира съветския дипломат като реципрочна мярка. Пратеникът на Москва би трябвало да напусне Естония в същия период, с който разполага и естонският дипломат в Москва, с цел да напусне Русия, а точно - до през днешния ден.

Естония няма желание да затваря посолството си в Москва, показва ТАСС. Агенцията цитира медии, позовали се на неназовани източници, съгласно които естонският дипломат Лайдре е напуснал резиденцията си рано тази заран.

Отношенията сред Русия и Естония охладняват прогресивно от началото на войната, която формален Талин, както и другите две прибалтийски републики - Литва и Латвия - остро осъждат и заемат решителни пронатовски позиции. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР