Президентът на Еквадор Гилермо Ласо обяви извънредно положение в страната

...
Президентът на Еквадор Гилермо Ласо обяви извънредно положение в страната
Коментари Харесай

Извънредно положение в Еквадор, президентските избори няма да бъдат отменяни

Президентът на Еквадор Гилермо Ласо разгласи изключително състояние в страната след убийството на претендента за държавен глава Фернандо Вилявисенсио дни преди изборите. Обявен е и тридневен печал.

Президентските избори Еквадор, планувани за 20 август, няма да бъдат анулирани, оповестиха управляващите.

59-годишният Фернандо Вилявисенсио, втори по известност претендент съгласно изследванията, беше погубен по време на протест в Кито. По време на акцията Вилявисенсио, някогашен синдикалист и публицист съобщи, че е получил закани от наркокартела Синалоа:

" Наркотрафикантите и мафията желаят да вземат властта в страната. Политическата мафия е тази, която стои зад заканите против моята кандидатура. Това е ясно удостоверение, че нашата акция визира съществено незаконните структури. 20 години съм се борил против тях и още веднъж декларирам, че не се опасявам ".

От партията на Вилявисенсио Movimiento Construye обявиха, че въоръжени мъже са нападнали офисите ѝ в Кито.
Заподозрян за убийството на Вилявисенсио е умрял от раните си, оповестиха от прокуратурата. Президентът Гилермо Ласо упрекна " проведената престъпност " за гибелта на Фернандо Вилявисенсио и даде обещание да изправи причинителите пред правораздаването.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР