Президентът на CNN Worldwide Джеф Зъкър изненадващо обяви, че подава

...
Президентът на CNN Worldwide Джеф Зъкър изненадващо обяви, че подава
Коментари Харесай

Президентът на CNN подаде оставка заради връзка с шефката на маркетинга

Президентът на CNN Worldwide Джеф Зъкър изненадващо разгласи, че подава оставка от поста си. 

Причината - Зъкър има сантиментална връзка с жена от топ-мениджмънта на медийната корпорация, която е бил задължен да заявява, само че не го е направил. 

Според информацията на CNN - той е сътрудник на Алисън Голъст, основният маркетингов шеф на компанията.  

Информацията за аферата им е станала известна по време на вътрешното следствие против Крис Куомо - публицист от CNN и брат на екс-губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо. 



" Като част от инспекцията за работата на Крис Куомо в CNN бях помолен да дам информация за връзка по взаимно единодушие, която имам с най-близката си колежка, с която съм работил над 20 години. Признах, че връзката се е развила през последните години. Бях задължен да я афишира, когато тя стартира, само че не го направих. Сгреших. В резултат на това депозирам оставка от през днешния ден ", оповестява Зъкър.

Водещият на " Cuomo Prime Time " Крис Куомо беше уволнен от медията през декември 2021 година след инспекция, при която стана ясно, че е сътрудничил на екипа на брат си по време на опита му да се отбрани против обвиняванията за полов тормоз над сътрудници.

Разследване по случая откри, че Куомо е употребявал позицията си на публицист в CNN, с цел да получи вътрешна информация за идни изявления в New Yorker и Politico във връзка свадите към някогашния губернатор. 

Алисън Голъст, с която президентът на CNN има връзка, е работила като шеф по връзките на Андрю Куомо за къс интервал от време през 2012-2013 г. 

Преди това тя е работила 15 години в NBC Universal дружно с Джеф Зъкър в утринния блок " Today " - по-късно тя става PR-директор на NBC Universal, a той е основен изпълнителен шеф на компанията. Двамата напущат през 2010 г. 

Алисън Голъст също разгласява своя позиция, в която споделя: 

" С Джеф сме близки другари и професионални сътрудници от над 20 години. Неотдавна нашата връзка се промени по време на Covid-пандемията. Съжалявам, че не я обявихме в верния миг. Изключително горда съм с работата си в CNN и се надявам да продължим страхотните неща, които вършим всеки ден ", споделя тя. 

За разлика от него - тя няма да се отдръпна от поста си в мениджмънта на CNN. 

Оставката на Джеф Зъкър идва 9 години след момента, в който той поема ръководството на CNN Worldwide. 

От 2019 година Зъкър е разведен с първата си брачна половинка, от която има четири деца. 

Голъст е майка на две дъщери. Според информация на NY Post - двамата са живяли в една и съща постройка в Ню Йорк, до момента в който Зъкър не е продал жилището си по време на процеса по бракоразвод.  

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР