Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро отмени планираните до края на

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро отмени планираните до края на
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия е със съмнения за коронавирус

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро анулира плануваните до края на седмицата мероприятия поради признаци, присъщи при заразяване с ковид. На президента е бил изработен тест и през днешния ден се чака да излязат резултатите от него.

Болсонаро споделя, че е вдигнал температура 38 градуса, а процентът на засищане с О2 на кръвта е понижен до 96 %. Държавният глава си е направил магнитно-резонансна томография на белите дробове, която не е установила проблеми.

Бразилия е една от страните в света с най-вече инфектирани с ковид.

- Коронавирусът може и да не се е появил в Китай, а да е бил " латентен " години наред в света досега, в който близките условия или други фактори са го " възпламенили " . Това мнение показва Том Джеферсън, специалист от Центъра за основана на доказателствата медицина към Оксфордския университет, написа италианското издание на " Хъфингтън пост ", представено от " Дарик нюз ".

В изявление за английския в. " Телеграф " ученият споделя, ч е някои патогенни сътрудници по света, се намират в спящо положение, до момента в който не бъдат задействани от околни условия . Говорейки за вероятността, че коронавирусът може да не произлиза от Китай, Джеферсън напомня, че странни неща е имало и с испанския грип. През 1918 година близо 30 % от популацията на островите Западни Самоа умира от испански грип, без да е имало никаква връзка с външния свят. Обяснението може да бъде единствено, че някои сътрудници не идват и не отиват на никое място. Те просто са там и нещо ги включва, може би човешката плътност или изискванията на околната среда и това би трябвало да се изследва.

Джеферсън напомня, че следи от ковид са били открити в проби от отпадни води в Испания, Италия и Бразилия преди пандемичния гърмеж. През миналата седмици вирусолог сподели, че е разкрил следи от вируса в проби от отпадни води, събрани през март предходната година в Испания. В отпадните води на Милано и Торино е имало следи от вируса още през декември предходната година. В Бразилия следи от вируса е имало в някои проби от отпадни води от ноември предходната година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР