Президентът на БФС и кандидат за пети мандат Борислав Михайлов

...
Президентът на БФС и кандидат за пети мандат Борислав Михайлов
Коментари Харесай

Боби Михайлов обясни за писмото от Платини и се самооцени с петици и шестици

Президентът на БФС и претендент за пети мандат Борислав Михайлов приказва в обстойно изявление пред Би Ти Ви. Той даде пояснения за най-коментираните тематики от последните часове, свързани със постройката на БФС на улица „ Иван Асен II”, както и изпратеното от Мишел писмо по отношение на градежа на Националната футболна база в Бояна. Михайлов си сложи висока самокритика за свършената работа през всичките 16 години отпред на родната централа.

„ Не ми хареса мача с Литва през вчерашния ден, само че има и такива мачове. Треньорът е млад, тимът е млад. В борбата момчетата би трябвало да стават по-добри. Неприятна загуба, само че това също ги учи. Когато гледаш подобен мач, не е прелестно. Президентът на футболния съюз и изпълнителният комитет са длъжни да обезпечат изискванията за подготовката на тези мачове. Дали годините отпред на БФС са 16 или 2, няма значение. Поколенията се сменят. България е дребна страна, чакаме огромните генерации, които сме имали преди. Разчитаме треньорът да сглоби състава, че да можем да се борим за класиране на огромно състезание “, стартира Михайлов, представен от ДиСпорт.
свързани новини2883на 08.10.2021
„ Имаше подобен миг, в който мислех да се откажа. Когато и аз го усетих, и с външна помощ, си подадох оставката. Стоейки в профил година и половина, видях свои неточности. Видях, че може да се направи още повече. Затова взех решение да се кандидатирам отново “, продължи той.

„ Да, отпред на БФС съм повече в сравнение с Ангела Меркел беше канцлер, само че тя не е била две години навън Всички в залата, които ще бъдат знаят какво съм правил. Да има една непоклатимост във футбола. От другата страна виждаме нападателно държание. Говори се за смяна. Навсякъде би трябвало смяна, само че въпросът е дали се случва за нещо по-добро или е стани да седна “.

„ Една от хипотезите да се свика ексклузивен конгрес е една трета от клубовете да желаят подобен. Вкарва се подписката. От тези 190 клуба, 35 не бяха постоянни. Съответно ние не свикахме конгрес, а свикахме за 18 март, когато би трябвало да се организира постоянен. Трябва да имаме вяра на съда. Има правосъдно решение, което играе ролята на покана и дневен ред на конгреса. Ще е мъчно. Взели сме всички ограничения най-много за здравето на хората, тъй като ще има над 500 души в Зала 1 на НДК. 531 имат право на глас, 508 са излъчили пратеник “, показа Михайлов.

„ Винаги урните са били в залата. Печелил съм четири конгреса, последните взех сред 80 и 90 % от гласовете. Това е либерален избор. В центъра на София сме и сме в Европейския съюз. Делегатите си избират комисии, които броят гласовете. Всичко е пред 500 души. Досега няма обжалване на конгрес. Много е елементарно да се приказва. Преди избора на президент има точки, които не касаят избора на президент. Любо Пенев не беше отвън залата, а си имаше място. Сега претендентите ще са в залата, с цел да няма недоволни. Конгресът ще реши дали ще имат право на изявление. По дневния ред на съда няма разискване бюджет и стратегия. Защо някой искаше толкоз доста да има ексклузивен конгрес по време на пандемия? “

„ Трябва да се избира, това е конгрес. Предполага се, че всички кандидат-президенти са свършили предизборните акции. Шест са претендентите, пет от тях са имали 15 дни, както е по правилник. През миналите седмици убеждаваме клубовете с това, което сме направи, не сме създали и с какво можем да надградим. Мандатът, който ми беше гласуван, е четиригодишен. Половината мина по време на пандемия. Изпълнили сме над 100% от програмата си и това го знаят делегатите “.

„ Броят на мандатите се взема решение от Конгреса. Уставът не е изработен за Боби Михайлов. По закон всеки може да е президент на БФС безкрайно време. Ако футболните хора решат, че би трябвало да е два мандата, три мандата. Не се връщам от самоцел. Връщам се, с цел да има успокоение във футбола, а не това, което имаше последните четири месеца – спор сред някогашни и сегашния сътрудници, вадене на компромати, доста неистини и по този начин нататък “, счита Борислав Михайлов.

„ Сградата на БФС: тегли се заем за пет милиона лв., който би трябвало да се върне за 5 години. Случиха се неща на един началник на УЕФА, грузинец, и имаше проблем с изплащането на сумите по извоюван от нас план. Тогава заложихме тези пари от УЕФА. Всичко това е обвързвано с Националната футболна база. Банките желаеха да има ипотека на неподвижен парцел. Сградата е благосъстоятелност на футболния съюз. Няма необичайно, че като имаш активи можеш да ги използваш, до момента в който дойдат други пари “.

Борислав Михайлов и появилото се писмо в медийното пространство, в което Мишел пита за какво се бави градежът на футболната база в Бояна, а от УЕФА заплашват, че ще спрат финансирането на плана, в случай че строителните действия не стартират в непосредствен период “.

„ Това писмо на Мишел е в отговор на мое писмо. Трябва да се види историята. През 2012 сме утвърдени за построяването на тази база. През 2012 получаваме позволение за градеж. Наскоро стопираха един градеж в Бояна, тъй като имаше спор за собствеността на земята. Имаше три каузи, извоювани от страната. Земята там е обществена благосъстоятелност. Това писмо от пита за какво се забави градежът. Ние не строим, тъй като разрешителното за градеж не е влезнало в действие. Строежът стартира 2014 година април месец “.

„ Ние сме спечелили делата и на Върховен касационен съд. Промени се законът за спорта. Всяка федерация може да направи сходна инвестиция. Задължително е да е държавна земята. Делата се водеха от вложителя и страната. Според Върховен касационен съд няма искания или са обезщетени хората. Това писмо е по-скоро за подкрепяне българските управляващи на всякакво равнище по-бързо да завършат процедурата, с цел да се употребяват парите от УЕФА “.

„ Със сигурност никой не работи гратис. Личен въпрос е каква ми е заплатата. Взимам по-малко от треньорите. Заплатата ми я е гласувала Изпълкома. Когато президентът бъде определен, той предлага листа от хора най-малко 14, които влизат в Изпълкома. Всеки един се избира от Конгреса. Не е автоматизирано. Нито е партийно, нито нищо. Клубовете са разнообразни с друг статут “.

„ За 16 години си слагам оценка 5 по шестобалната система за развиването на българския футбол. 6 за транспарантната организация на БФС. За оправянето с корупцията си поставям 6, тъй като няма корупция в българския футбол. Бюджетът на БФС за 4 години е 80 милиона, само че не взима нито една стотинка от страната. Няма значение на кое място сме в ранглистата на ФИФА. Невинаги това е правопропорционално към резултатите на националния тим и управлението. С доста разнообразни неща е обвързвано – генерации и по този начин нататък “.

„ Работи се както би трябвало. Треньорите имат най-хубавите условия. Чужди специалисти идват тука. В националния тим имат положителни условия. Ние работим непрекъснато. Такива страни като нашата, с такива държавни вложения във футбола погледнете какъв брой пъти са се класирали на огромен конгрес “, сподели още претендентът за президент на БФС броени часове преди Конгреса на 12 октомври.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР