Играещите в Шампионската лига отбори на Реал Мадрид, Челси, Пари

...
Играещите в Шампионската лига отбори на Реал Мадрид, Челси, Пари
Коментари Харесай

Строга забрана във Франция хвърля европейския футбол в хаос

Играещите в Шампионската лига тимове на Реал Мадрид, Челси, Пари Сен Жермен и Лил са застрашени да не могат да разчитат на неимунизираните си против COVID-19 футболисти за някои от идните дуели от елиминациите в евротурнирите. Това признаха от УЕФА пред спортния колос ESPN.

От идния понеделник във Франция в действие влиза закон, съгласно който се не разрешава на неимунизирани да вземат участие в спортни мероприятия. Ограничението важи и за феновете, които желаят да посетят събитията.

На Реал и на Челси им предстоят визити там като част от осминафиналните борби в Шампионската лига, надлежно против Пари Сен Жермен и Лил. Правилото ще важи и за футболистите на самите френски клубове, както и за локалните шампионати.
свързани новини5098на 07.08.2017
Франция обаче има още три представителя в Лига Европа и Лига на конференциите - Лион, Монако и Марсилия, което значи, че още шест клуба също евентуално ще бъдат пострадали.

Освен тези с имунизациите, да играят ще получат позволение и тези, които потвърдят, че неотдавна са прекарали ковид. Засега самите клубове отхвърлят да разкрият какъв брой неимунизирани играчи имат.

Възможно е УЕФА да изиска от френските клубове да предложат различен стадион отвън страната за свое домакинство. Поне такава опция има съгласно протокола на европейската централа за провеждането на мачове в изискванията на пандемията. На такива случаи към този момент станахме очевидци през последните два сезона.

Има вид и УЕФА да упорства да се направи изключение поради значимостта на събитията, само че въобще не е несъмнено, че здравните управляващи във биха приели този аргумент.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР