Президентът на БФХГ Илиана Раева сподели, че се е надявама

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева сподели, че се е надявама
Коментари Харесай

Илиана Раева: Боряна можеше да стартира много по-добре, Катрин започна уверено

Президентът на БФХГ Илиана Раева показа, че се е надявама на по-добър старт за  Боряна Калейн, а Катрин Тасева е почнала решително присъединяване си на европейското състезание по художествена гимнастика във Варна. След изиграване на съчетанията  с обръч и с топка,Тасева е втора във краткотрайното класиране, а Калейн - трета, след първите два от общо четири групи в квалификацията за многобоя.

" Моята оценка за представянето им допускам ще се препокрие с оценката на всички, които наблюдават нашия спорт - експерти, публицисти, съдии, че Боряна можеше да започва доста по-добре, само че се случва. Не е ужасно, тъй като това въпреки всичко е подготовка, би трябвало да влезем в първите 24. Катрин започва много решително, доста добре. Това, което като статистика мога да кажа, че Боряна на всички надпревари влиза малко по-трудно и по-силните дни са й втори, финали. Направихме един доста бърз разбор - това, от което има потребност тя ще стана и мисля, че на следващия ден ще покаже същинската си мощ, тъй като е в доста добра форма и тя и Катрин. Надявам да имаме шанс и положителни дни ", сподели Раева след представянето на българките.
Президентът на БФХГ похвали гимнастичките от отбор (девойки), които през вчерашния ден завоюваха три сребърни медала - в многобоя и на финалите на обособените уреди.  " При отбор (девойки) видях едни доста смели девойки преди всичко, тъй като всички би трябвало да схванат, че този голям труд, който поставят и влагат в тренировките изисква изключителна храброст на надпреварите. Те би трябвало да са смели. Аз видях тъкмо това, едни усмихнати, съсредоточени, уверени в силите си девойки. Състезателчета, тъй като едно е да си състезател, друго е да си играч, да умееш да се състезаваш. Изпълниха ми душата. На финалите, както и в многобоя, несъмнено, те бяха просто неповторими. Изумителни бяха! Най-много се зарадвах на тяхната храброст и централизация. Смелостта - за мен това качество е доста значимо. Аз доста почитам състезатели, които не се боят от съревнование, които дават най-вече от себе си на съревнование, тъй като в последна сметка това е смисълът. Родени състезателчета, един тим напълно основан, стимулиран и изработен до тази прелестна визия, която видяхме във всяко едно отношение, от двете изключителни треньорки Вяра Ваташка и Цветелина Найденова и доста надълбоко се надявам те да продължат да работят и да не се откажат ", добави Раева.
" Не съм удовлетворена, несъмнено мога повече и ще го покажа. Намирам се в доста добра форма и несъмнено имаше доста страст пред родна аудитория, само че треньорите имат вяра в мен, аз също имам вяра, че мога и съм подготвена за по-силно показване. Това е страст, която несъмнено не би трябвало да позволявам толкоз покрай себе си и през идващите дни ще бъда малко по-изолирана. Г-жа Раева несъмнено знае по какъв начин да ни стимулира и с нея поговорихме доста, считам, че ще се показва доста по-добре. Аз поначало съм доста стимулирана, само че в този момент, откакто позволих тези неточности, тъй като и на топката също имаше грешки, въпреки да нямаше изпускане и в идващите дни съм стимулирана да се показва ослепително, защото съм в доста добра форма ", сподели Боряна Калейн.

" Доволна съм от старта. Концентрирана съм да покажа най-хубавото от себе си и не преглеждам това съревнование като последното ми Европейско състезание, а като едно следващо съревнование и съм толкоз съсредоточена и вглъбена в себе си, че нищо друго, с изключение на моята игра не ме интересува. В доста добра форма съм и мисля, че ще се се показва на нужното равнище. Надявам се да задържа това положение ", съобщи Катрин Тасева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР