Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази мнение, че разузнавателните служби ...

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази мнение, че разузнавателните служби

Лукашенко обвини Запада за безредиците в Казахстан

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази мнение, че разследващите служби на западните страни са виновни за безредиците в Казахстан, съобщи news.bg, базирайки се на организация БелТА.

" Такива огромни дейности в такава грандиозна страна като Казахстан за един ден? Просто няма по какъв начин западните спецслужби да не са забъркани ". Това сподели Лукашенко на банкет от името на президента за Нова година. Според държавния глава ползите на огромните транснационални компании се пресичат в Казахстан. " Казахстан, както и Беларус, са основни точки.

Ние сме в Европа, а те са там в Централна Азия ", изясни Лукашенко.

Лукашенко назова съответен групов отговор на опасността решението на ръководителите на страните-членки на ОДКБ да изпратят мироопазващ контингент в Казахстан по искане на републиката.

" Казах на Путин - щом кацнем там, обстановката ще се промени. И тъкмо това стана ", похвали се държавният глава на Беларус.

Лукашенко намегна, че Съединени американски щати са се пробвали посредством митингите в Казахстан да приготвят почвата в Русия, Китай и за цяла Азия.

През 2020 година същите спецслужби са били предизвикали митингите в Беларус, означи Лукашенко.

Източник: fakti.bg