Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова определи изминаващата

...
Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова определи изминаващата
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Това беше годината на младите

Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова дефинира изминаващата 2022-ра като " годината на младите " поради триумфите на всички млади български спортисти на другите подиуми.

По време на речта си на церемонията по връчване на премиите " Спортен Икар " Костадинова регистрира напредъкът на младите ни спортисти и ги поздрави за извоюваните оценки от европейски и международни шампионати, както и от олимпийския юношески фестивал.

" Тази година е година на младите, тъй като имаме доста триумфи. Имаме международна купа в леката атлетика, европейски първенец в биатлона, имаме ужасно показване на олимпийския юношески фестивал, имаме пробив в ските при младежите и девойките, в тениса, във волейбола, тъй че тази година е година на младите за разлика от предходната година, когато отчетохме и бяхме всичко горди като българи, че имахме ужасно показване в Токио и чухме българския химн не веднъж, а цели три пъти ", съобщи рекордьорката в скока на височина.

Олимпийската ни шампионка от Атланта 1996 пожела още доста триумфи на всички млади български спортисти и изрази вяра, че те ще съумеят да извоюват квоти за Игрите в Париж през 2024 година

" Аз съм една от българските спортисти и знам какво е да си напрегнат, да гоним олимпийски квоти, а следващата година е предолимпийска година. Пожелавам им да завоюват олимпийска квота всеки един от тях, само че да не се успокояват, тъй като, който завоюва олимпийска квота отговорността е още по-голяма. Идват олимпийски игри в Париж 2024 и се надявам, че тези младежи ще ни дадат доста огромна наслада и за следващ път се увещавам, че би трябвало доста, доста, доста да влагаме в младите. Пожелавам на всички спортисти да доближат своята фантазия, тъй като следва значима година и всеки е с взор към Париж 2024 ", разяснява Стефка Костадинова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР