Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откри реновирания тренировъчен

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откри реновирания тренировъчен
Коментари Харесай

Боби Михайлов откри реновирания футболен комплекс в Несебър

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откри реновирания подготвителен комплекс в Несебър на публична гала през днешния ден. Броени дни, откакто бе направена първа копка на новия подготвителен терен в Дупница по капиталов план на футболната централа, управлението на БФС завърши следващата инвестиция в спортната инфраструктура в поддръжка на детско-юношеския и всеобщия футбол.

В последните месеци трите подготвителни терена край морския ни курорт бяха напълно актуализирани, като се снабдиха с съвременно изкуствено покритие, което ще разреши на десетки деца от локалните клубове и академии да организират пълностоен подготвителен развой. Проектът е на стойност 250 000 лева и е финансиран по стратегия FIFA Forward 3.0. Игрищата са с размери 40 на 20 обща повърхност 3000 кв. м. и са приспособени за подготовка на състезатели във формати по Футбол 5, 7 и 9. Изпълнените действия включват ремонт на дренажната система, замяна на съществуващото тревно покритие с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни порти.

На формалното разкриване участваха още вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, членът на Обществения съвет на централата Христо Порточанов, кметът на община Несебър Николай Димитров, ръководителят на ОФК Несебър Недялко Москов и други

" Щастлив съм да видя, че напъните, които Българският футболен съюз непрекъснато поставя за възстановяване на изискванията за подготовка на нашите гении, дават резултат. Децата в Несебър ще се радват на извънредно качествени терени и това е следващото доказателство за вярната и целенасочена работа на БФС за вложения във футболната инфраструктура. Гордеем се, че можем да допринесем за възстановяване на спортната база на Несебър. Пожелавам триумф на всички и се надявам отсам да излязат бъдещите футболни звезди на България ", съобщи Борислав Михайлов. Той подари футболни топки и екипи на гениите от школата на локалния тим.

Само за последните 5,5 години Българският футболен съюз реализира или е в развой на реализация на невиждан брой инфраструктурни планове. По стратегии на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лв. бяха издигнати или напълно реконструирани над 40 разнообразни по вид и размер футболни терени в над 25 обитаеми места из цяла България. В момента на друг стадий по планиране или създаване са още 8 уреди - в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Рилци, с. Труд и в 75-то учебно заведение в столицата. Плановете са всички те да са в подготвеност за употреба до юни 2024 година

" Община Несебър постоянно е осъзнавала институционалната си роля за развиването на детския и юношеския спорт. Основна цел на нашата политика е да съхраняваме и развиваме спортната база. Днес персонално изричам своята признателност към Българския футболен съюз за инвестицията, посредством която дребните футболни стадиони на стадион " Несебър " бяха реновирани и осъвременени ", съобщи от своя страна кметът Николай Димитров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР