Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов празнува днес

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов празнува днес
Коментари Харесай

Михайлов: Не съм виновен, че не можем да се класираме на голям форум


Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов чества през днешния ден своя 60-годишен празник.

На 12 февруари някогашният български национал навършва 60 години. В изявление за предаването " Арена спорт " той си спомни за най-паметните си моменти в хода на кариерата си.

" 60 години са доста време. Със сигурност съм по-мъдър от преди 10 години. Големите ни триумфи в Левски - 3 купи през 1984 година, по-късно класирането за първия ми огромния конгрес в Мексико. Класирането в Съединени американски щати, голът на Емо на " Парк де Пренс ", дузпите против Мексико, елиминирането на Германия... Много неща има ", показа Михайлов.

„ От ул. Кърниградска, през ул. Иван Асен, та до базата в Бояна, се стига с доста работа, с опит. С абсорбиране от знанията на по-големи и опитни. Имал съм опция да бъда четири години заместител на Иван Славков, година съм бил и зам. Министър на спорта. Аз съм си минал по пътя. Най-голям триумф, отвън построяването въз основата, финансирана напълно с планове от ФИФА и УЕФА, е че футболният съюз е бил извънредно финансово постоянен. Въпреки всичко стоим доста добре. Това може да направи един президент. Да обезпечи условия на всички за работа “, показа Михайлов.

„ Има доста взаимни отстъпки, които сме правили през годините. Компромиси по отношение на клубовете, които след време се обръщат против нас. Компромиси с понижаване наказванията поради почитатели. Грешката не е моя, че не може да се класираме на огромен конгрес. Всичко се прави до излизането на момчетата на терена. В една подготовка взехме 24 точки и не можахме да се класираме “, съобщи той.

„ На всички 22-ма от Световното в Америка, аз съм дал на разнообразни равнища да работя във футбола у нас. Били сме добра сплав като тим, а след това и като управление. На никой не се дразня, че приказва неприятно за мен. В България съумелите хора не ги харесват. А аз считам, че съм много съумял човек. Да играят националите със сърце и самочувствие и да слушат треньора. Групата ни е тежка и можем да се надиграваме с тези тимове. Всяко нещо си има своя край. Имам мандат още три години. Надявам се да работим за хората, които ме избраха демократично за пети път. За 65-ата годишнина, нека съм жив и здрав, а тогава може да си приказваме за лов и лов на риба ", сподели още Борислав Михайлов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР