Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов и кметът

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов и кметът
Коментари Харесай

Борислав Михайлов и кметът на Несебър откриха спортни терени

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов и кметът на община Несебър Николай Димитров оповестиха формалното въвеждане в употреба на реновираните стадиони за минифутбол на Спортен комплекс " Общински стадион Несебър ". Реновацията бе осъществена по план " Текущ ремонт на действителен подготвителен мини футболен комплекс и замяна на тревно покритие с изкуствена трева “ и е финансирана от Българския футболен съюз.

" Община Несебър постоянно е осъзнавала институционалната си роля за развиването на детския и юношеския спорт. Основна цел на нашата политика е да съхраняваме и развиваме спортната база в Община Несебър. Днес персонално изричам своята признателност към Българския футболен съюз за инвестицията, посредством която дребните футболни стадиони на стадиона в Несебър бяха реновирани и осъвременени ", съобщи кметът Димитров, който има устойчиво футболно минало – някогашен бранител на локалния клуб и по-късно президент.

В своето послание към многочислените присъстващи Борислав Михайлов съобщи: " Политиката на БФС е в поддръжка на развиването на детския футбол. В Несебър ние виждаме упоритата и целенасочена активност на  локалното ръководство за развиването на спорта и се гордеем, че можем да допринесем за възстановяване на спортната базата на града. Пожелавам успех  на всички и се надявам отсам да излязат бъдещите футболни звезди на България ". По-късно Михайлов подари на несебърския клуб топки и екипи.

По плана, финансиран от БФС, са ремонтирани са 3 броя игрища  с мини футболни порти с обща повърхност към 3000 кв.м., в това число зоните за  сигурност. Изпълнените дейности  включват: ремонт на дренажната система на игрищата, замяна на съществуващото тревно покритие на терена с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни порти.

Осъществяването на плана цели възстановяване на изискванията за упражняване на футбол в община Несебър, повишение качеството и изискванията за подготовката и спортната активност на детските   и училищен отбори  и обезпечаване на съвременна материална база за трениращите.

С това изпълнените  според  стандартите и условията на актуалния спорт  детски и юношески бази, дружно с открития състезателен комплекс в ж.к. „ Черно море “ и  стадиона  в гр.  Св. Влас, основават мрежа от   спортни площадки и уреди, които са в положение да покрият потребностите от терен за подготовка и осъществяване на състезания  както на локалните тимове, по този начин и на огромни футболни конгреси.

Цел на общината е да се осигурят  оптимални условия за физическа интензивност както за младото потомство, по този начин и за всеки фен на спорта в  Несебър. В средносрочен и дълготраен план  вложенията в спортната база обезпечават вероятности пред развиването на спортния  туризъм  чрез   привличане  атлетически организации и клубове от страната и чужбина  в неактивния туристически сезон.

На откриването на обекта участваха още Емил Костадинов –вицепрезидент на БФС, изявеният футболен активист Христо Порточанов, ръководителят на ОФК-Несебър Недялко Москов и други Община Несебър е ангажирана, както и до момента, с поддръжката на положителното функционално положение на оборудванията на стадиона и с покриване на  експлоатационните му разноски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР