Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев събра момичетата

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев събра момичетата
Коментари Харесай

Любомир Ганев: Оценката ми за Мичели е положителна, избрахме го да създаде правила и да изгради колектив

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев събра девойките от националния тим преди тренировката, с цел да им благодаря и да им вдъхне убеденост за идните мачове от олимпийската квалификации в Япония. Той показа и упованията си пред репортерите.

" Целта пред женския народен тим я поставихме още от дълго време - да отидем и да играят оптимално освободено тази подготовка и да създадат каквото могат. Нямахме сложена цел да се класираме непременно, знаем, че групата е доста сложна, доста мощни тимове. Нашият отбор обаче сподели, че може да играе дружно, като колектив, да си оказват помощ една на друга. Нека играят без никакво напрежение, към този момент ни ги тормози фактора класиране. Отборът сподели, че играейки заедно може да реализира триумфи и победи. Нека се забавляват ", предложи Ганев.

" Внедряването на младите състезателки стана по насила. Не стана, тъй като го искахме. Да кажем, че имаше единствено една състезателка, която можеше да бъде включена към този тим. Но някои се отхвърлиха, други отпаднаха заради други аргументи. Това е тимът, това е бъдещето. Ще създадем всичко допустимо и аз съм поел ангажимент и пред себе си - в случай че има другата година състезателка, която може и желае да играе в националния тим, да съблюдава всички условия и отговорности на високо равнище. Нашата цел е най-хубавите да са в състава, само че също по този начин тези, които са в тима, да му оказват помощ и да се впишат.

" Нека да изчакаме да приключи и последното съревнование за годината, което е най-важното. След това сътрудниците и от Управителния съвет, и от Треньорската комисия ще създадат разбори, само че моята оценка за Лоренцо Мичели е позитивна. Мисля, че изборът на Мичели е верен от позиция на основаването на правила в националния тим, построяването на колектив. Виждате, че мнението на самите състезателки е красноречиво, аз ги чувам, приказвам си с тях. Бяхме дружно на първия шампионат в Лигата на нациите. Желанието, с което упражняват и съблюдават треньорските инструкции, демонстрира, че освен Мичели, а целият му щаб са на прав път. Само поисквам да не престават по този начин и да ни радват с резултати.

" Тези девойки, които виждате тук, са 80 или 90 % от ядрото на националния тим, който ще се бори да се класира за Олимпиадата през 2028 година в Лос Анджелис. Трябва доста работа, тъй като както означиха доста анализатори ние нямаме ръстови състезателки все още. Ето, има Ива Дудонав, има още забавни деца от по-малките, само че има доста време, до момента в който извървят пътя до женския волейбол. Виждате, че нямаме състезателки по над метър и 90, както преди бяха Елица Василева, Христина Вучкова. Това може да се компенсира единствено с отборна игра. За страдание физическите качества можеш да ги компенсираш единствено със задружна игра. Тук, за разлика от мъжете, нямаме изявени състезатели, които могат да поемат отговорност във значими моменти единствено те да отиграват. Така че аз желая да ги поздравя и да им благодаря още един път, че те съумяват да го покажат това нещо.

Не съм приказвал с Цецо Соколов, само че имайки поради, че той е на 33 години и че идващото огромно съревнование е Световно състезание през 2025 година, разумно е да е споделил, че може да се откаже. Аз бях играч в националния тим и се отхвърлих на 32 години или даже по-рано, а той е на 33 и още играе. Участието в националния тим не е единствено мачове, има доста тежък предварителен развой, изключително с мачовете от Лигата на нациите. Искам да кажа, че през идната година в Лигата на нациите ще бъде същинска борба за всяка топка, не за всеки гейм. Защото след изиграването на главната фаза, ще се дефинират петте тима, които ще се класират за Олимпиада. Там няма да виждаме тимове, които са пристигнали с втория си състав, а всеки един мач ще бъде битка за всяка топка. Това значи, че задачата пред националните състезатели при мъжете и дамите става още по-тежка. При мъжете няма да имаме шансове да попаднем измежду първите 5-6 тима, тъй като загубихме доста точки от загубите против тимове, които на доктрина са по-слаби от нас. Но при девойки към момента сме на 16-а позиция в международната класация. Добри мачове на тази подготовка и на Лигата на нациите следващата година могат да те реалокират с още едно, две или три места напред.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР