Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев говори

...
Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев говори
Коментари Харесай

Любомир Ганев: Целта е Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев приказва след края на Общото заседание на БФВ и разкри какъв е смисълът на петгодишните контракти, които федерацията възнамерява да подпише с някои от националите.

Редовното общо заседание на БФВ одобри бюджета на федерацията за 2024 година.

„ Като управление ще имаме по-голям ангажимент да осигурим оптимални условия за състезателите. Говоря за подготвителен развой, здравно обслужване. Така желаеме да си подсигуряваме, че главното ядро от волейболисти сигурно ще бъде в националния тим през целия интервал. В предишното е имало случаи, в които един играч преценя, че няма да пристигна за лагер или съревнование. Преценява да отиде на отмора с жена си или нещо друго. Треньорът има набор от 25-30 състезатели, от които да избира ", изясни президентът.

Общото заседание стартира с едноминутно безмълвие в памет на трагично починалата в злополука треньорка Стефка Великова и двама волейболисти от нейния тим Олимпиец. Бяха раздадени и почетни плакети на Коста Младенов по случай 30-ата годишнина на ВК Вършец, Здравко Душков (75 г.), Иван Генков (60 г.), Красимир Петров (60 г.), Александър Боев (60 г.), Красен Христов (60 г.), Красимир Илиев (70 г.).

" Нашата огромна цел е Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година. Затова всеки гейм е значим. Нужен ни е висок ранкинг, с цел да се класираме. Договорите са петгодишни, тъй като стартират от в този момент. Имаме единствено научен късмет за класиране на Олимпиадата в Париж. Разбира се, треньорите и медицинският щаб могат да освободят някой играч по избрани аргументи. Няма никакви наказания при несъблюдение на контракта. В националния тим не се играе по обвързване. Договорите не са за всички. Ако някой не желае да подпише, не е необходим. Трябва да работим като пчелички, с цел да успеем! ", приключи Любо Ганев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР