Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков получи огромно

...
Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков получи огромно
Коментари Харесай

Георги Глушков с голямо отличие в Италия

Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков получи голямо самопризнание в Италия, където мина огромна част от спортната му кариера.

Единственият българин, играл в НБА, ще бъде почетен с премията за „ Спорт и живот “ на 23-ото издание на фестивала International Fair Play Award – Menarini. Глушков ще получи наградата си дружно с куп световноизвестни спортисти на 4 юли, оповестяват от централата.

Отличените бяха показани персонално от президента на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго.

Освен Глушков, награди ще получат някогашният футболист на Милан Каха Каладзе „ За Феърплей “, бразилската футболна легенда Зико за „ Живот за спорта “, волейболистът Андреа Джани, гимнастичката Светлана Хоркина за „ Митичен темперамент “, лекоатлетката Габриела Сабо за „ Феърплей в живота “, бегачът Дерарту Тули, скиорката Федерика Бриньоне, която е избрана за „ Модел на младежите “, футболистът Франко Каузио, биатлонистката Доротея Вирер, някогашният баскетболист Антонело Рива, колоездачът Даниеле Бенати и други

International Fair Play Award – Menarini се появява през 1997 година и се връчва на персони, първенци и институции, които са се отличили в етичен проект и са задълбочили връзките на спорта с обществото.

„ Вече 23 години отличаваме най-заслужилите с тази премия. С промотирането на полезности, нравственос и феърплей, мисля, че засягаме фундаментите на спортната ни система и подчертаваме това, което е най-важно “, разяснява Малаго.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР