Президентът на автомобилния гигант Дженеръл Мотърс Марк Ройс обясни, че

...
Президентът на автомобилния гигант Дженеръл Мотърс Марк Ройс обясни, че
Коментари Харесай

Босът на GM: Преди Андрети не мислехме за Формула 1

Президентът на автомобилния колос Дженеръл Мотърс Марк Ройс изясни, че преди контакта им с Майкъл Андрети, в компанията не са възнамерявали да влизат във Формула 1. Андрети разгласи взаимна кандидатура с известната марка Кадилак за присъединяване в международния шампионат два дни, откакто президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем съобщи, че следва стартирането на развой за избор на нови тимове във Формула 1.

“Бих предположил, че в един миг Дженеръл Мотърс щеше да се насочи към Формула 1 - съобщи на среща с медиите Ройс. - Но по разнообразни аргументи това е мъчно за осъществяване. Но тази опция и Майкъл Андрети са доста значими за нас. Бих споделил, че до момента в GM нямаше особена интензивност по тази тематика, само че Майкъл сложи началото и аз персонално съм доста благополучен от това. Страхотна концепция, която се разви. ”

Американският колос участва с Кадилак в IMSA и влиза в Льо Ман и WEC, отново с Кадилак, а с Шевролет взе участие в Индикар, Наскар и в Суперкарс в Австралия от началото на новия сезон.
 Андрети сподели по кое време се надява да влезе във Формула 1 Андрети сподели по кое време се надява да влезе във Формула 1
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР