Президентът на автомобилната и мотоциклетна федерация на Саудитска Арабия принц

...
Президентът на автомобилната и мотоциклетна федерация на Саудитска Арабия принц
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия искат отбор от Формула 1

Президентът на автомобилната и мотоциклетна федерация на Саудитска Арабия принц Халид бин Султан Ал Файсал желае да притегли тим от Формула 1, който да сътвори база в страната. Желанието на принц Ал Файсал е до 15 години в Саудитска Арабия да се сътвори център на моторните спортове, сходен на този във Англия.

В момента седем от десетте тима във Формула 1 са основани в Обединеното Кралство. Единстените изключения са Ферари и Алфа Таури, чиито фабрика са в Италия, а тази на Алфа Ромео (Заубер) е в Швейцария.

„ Ние желаеме да създадем център. Ние имаме огромни компании, които могат да оказа помощ на бъдещето на моторните спортове “, сподели Ал Файсал.

Саудитска Арабия се причисли към календара на Формула 1 през 2021 година със надпреварата в Джеда. Желанието на водачите на страната е след време тя да приема по две надпревари на година.
 В Саудитска Арабия желаят второ съревнование във Формула 1 В Саудитска Арабия желаят второ съревнование във Формула 1
В момента два тима от Формула 1 се радват на обилни вложения от Близкия изторк. Това са Макларън и Астън Мартин, чиито вложители са надлежно от Бахрейн и Саудитска Арабия. От началото на 2022 година един от главните спонсори на Астън Мартин е саудитската петролна компания – Aramco.

„ Ние се надяваме на тъкмо това и работим в тази посока. Искаме един от огромните производители да пристигна тук. Ние имаме 20-годишна стратегия, която се надяваме да стартираме в края на 2023 или началото на 2024. Нашата цел е на единствено да домакинстваме на интернационалните надпревари, а да сме по-голяма част от моторните спортове.

„ Ние желаеме да имаме инженери, механици и да стройм коли. Ние влагаме доста в инфраструктира със градежа на писти в Саудитска Арабия. Ние желаеме да създадем академии – тим от Саудитска Арабия с водачи от Саудитска Арабия или такива, които да се състезават за саудитски тим. Нашата цел е дълготрайна и няма да стане действителност до 2030, 2035 или даже 2040 година “, сподели още Ал Файсал.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР